ADSL kan differentieras med den fasta kopparanslutningen den behöver mellan ditt utbyte och ditt hem eller kontor.

ADSL har ” A “framför” DSL “eftersom det är” asynkron “- vilket betyder exakt det – “inte” går i samma takt. Det finns en upp och en ned del till varje rad eller Internet-anslutning. I ADSL är den nedre delen av linjen annorlunda än den övre delen. Tänk på ett e-postmeddelande, om du får ett e-postmeddelande är det neddelen, som i nedladdning. Att skicka ett e-postmeddelande är “upp” – delen eller ladda upp, det går upp till de magiska internetmolnen.

För den genomsnittliga användaren kommer de att visa eller ta emot eller ladda ner mycket mer än de laddar upp. I allmänhet läses och visas mycket fler webbplatser, vilket betyder att innehållet är “nedladdat” i motsats till innehåll som laddas upp. Till exempel, en typisk webbplats där du skulle titta runt för att hitta vad du behöver, och beroende på webbplatsen, kanske du kan köpa något eller fylla i dina uppgifter eller fylla i ett kontaktformulär. Det är ganska mycket den enda ” upp ” delen av hela upplevelsen du kommer att bidra med…annars är det bilder och innehåll från varje enskild sida du visar och du drar all denna information “ner” för att visa på din dator.

Så i de flesta fall ner röret måste vara större än upp röret.

Tja, det behöver inte vara annorlunda, det är bara det med befintlig infrastruktur (din koppar telefonlinje till ditt hus eller kontor), det är vettigt att maximera användningen. Det var en bra idé att ge mer “körfält” på ena sidan av vägen än på andra sidan som inte användes så mycket.

Och även för de få som gör mycket mer uppladdning, som webbdesigners / utvecklare som sätter innehållet på internet…de skulle i allmänhet fortfarande behöva en större nedladdningsrör eftersom de är också som resten av oss, de gör också massor av nedladdning och allmän surfning av internet.
NBN™ (nationellt bredbandsnät)

Det nationella bredbandsnätet (NBN) är fortfarande en bredbandsanslutning och även en fast anslutning som snabbt mobilt bredband, men i det här fallet är det inte koppar, det är fiber. Det betyder att det kan resa med ljusets hastighet vilket innebär att det är mycket snabbare än koppar. Men med massor av faktorer att överväga och ekonomiska konsekvenser är det inte så enkelt som det här och NBN-anslutningen till dina lokaler kan i vissa fall bestå av olika tekniker.

En annan sak att notera med dessa olika tekniker är att det inte alltid är begränsat till en fast anslutning och det är möjligt att också få trådlös NBN i vissa områden, vilket är en blandning av fast fiber, fram till en punkt (att det är ekonomiskt lönsamt att installera) och sedan kan den återstående anslutningen till slutanvändarens lokaler vara trådlös.

Vad är NBN?

SDSL

Du kan få en synkron linje *SDSL” där banorna är lika. För vissa företag, uppladdning är lika viktigt som nedladdning, eftersom de sätter massor av innehåll upp på internet för oss alla att se (eller kanske för en annan gren av deras att få tillgång till det). Ibland är tiden en begränsning, och därför kommer en större “upp” länk att hjälpa till.
Trådlös

WiFi är trådlöst eller hur? Ja det är, men på egen hand, det har inte en Internet-anslutning, det är bara den sista lilla delen av hela “Internet sak”, så datorn behöver inte ledningar.

Källan till WiFi (eller den faktiska åtkomstpunkten) behöver fortfarande ADSL eller någon form av huvud Internetanslutning för att kunna överföra Internetanslutningen trådlöst med snabbt bredband.

Tänk på det genomsnittliga modemet / routern i ett hus. Den har telefonlinjen som ansluter till modemet och sedan kan du ansluta en ethernet-kabel (i allmänhet den blå som ser ut som en större telefonlinje) till din dator. Eller, du kan ställa in WiFi-delen av routern och på datorn ange i lösenordet…och voila, du är ansluten trådlöst till din Internet-anslutning (som fortfarande har telefonkabeln från modemet går ut ditt hus). Om du kopplar ur telefonlinjen ser du att du fortfarande är “ansluten” trådlöst till WiFi-nätverket, men ditt internet fungerar inte längre!

Korrekt WiFi skulle vara ett stort flöde som kommer in på en central plats och sedan sänds den signalen trådlöst över ett ganska stort avstånd. Du kan behöva en mottagare, eller modem i ditt hus för att ta emot den trådlösa anslutningen och sedan kan du även ha en sladd från datorn till modemet. Men hang-on det är inte låter mycket trådlöst för mig?

Huvudanslutningen är trådlös, dvs ingen koppar som går in i ditt hus. Med andra ord inget behov av en telefon. När signalen är i ditt hus kan du ansluta till det som vanligt. Med eller utan wires…it det är fortfarande trådlöst.

NBN kommer att börja använda sig av en blandning av denna teknik för att komma till alla platser de behöver.
Mobilt Bredband

Mobilt bredband är trådlöst också…eller hur? Ja, det finns inga ledningar, men technically…no!

Mobilt bredband är mobilt bredband. Din mobila bredband enhet thingy, eller din mobiltelefon, fungera som modemet, inga ledningar, men du behöver ett SIM-kort och du behöver data på kortet. Den största skillnaden är trådlös skulle i allmänhet vara gratis, eftersom Internet-anslutningen redan tillhandahålls, redovisas och betalas för, och den sista “trådlösa” delen till din dator är gratis.

Mobilt bredband är fortfarande ganska dyrt relativt och du betalar för all dataanvändning. Det är därför de flesta av de smarta telefoner dessa dagar kommer automatiskt söka och koppla upp dig till ett tillgängligt WiFi-nätverk för att spara mobilt bredbandsanvändning och kostnader.

Klicka här för våra ADSL-paket

ADSL