Enligt en färsk rapport från piratkopiering spårning företaget MUSO, pirat webbplatser räknar med sin USA-härledda trafik mest. I absoluta tal, trafiken från USA når cirka 1,2 miljarder besök per månad. Ryssland kommer tvåa med 737 miljoner, Indien trea med 627 miljoner, och Brasilien fjärde med 559 miljoner. Detta är en mycket intressant statistik, eftersom USTR regelbundet släpper en piratkopiering på nätet och marknadsplats “stygg lista” uppmanar andra länder att följa deras krav på strängare riktlinjer, men det verkar som om USA misslyckas med att stävja fenomenet på dess hemmaplan.

Utan tvekan har vi sett myndigheter och upphovsrättsinnehavare i USA göra sitt bästa för att ta itu med problemet. De säkrar webbplats blockering order via tingsrätter, rikta enskilda BitTorrent pirater, stämma pirat IPTV plattform ägare, arrestera IPTV box säljare, och delta i lobbying för att försöka övertyga Trump administrationen att kriminalisera piratkopiering. Trots allt detta är dock publiken från USA fortfarande den största drivkraften för piratkopiering, och naturligtvis den största inkomstkällan för dessa olagliga plattformar.

När det gäller den typ av piratkopiering som den amerikanska trafikoro, detta analyseras på följande sätt:

Streaming – 66,6%
Webbnedladdning – 19,4%
Offentliga Torrent – 7,8%
Stream Rippning – 5,4%
Privat Torrent – 0,8%

Detta stämmer överens med vad som rapporterades redan 2018 när en studie av Sandvine rapporterade att pirat-IPTV-abonnenter i USA och Kanada motsvarade 5,5 procent av befolkningen. Sedan dess har olaglig innehållsdistribution via strömmande IPTV-plattformar ökat ännu mer. I Ryssland står streaming piratkopiering för 60%, men i Indien går det översta stället till direkta nedladdningar med 50%.

En viktig sak som bör noteras är att denna statistik inte diskriminerar mellan VPN och omaskerad trafik. Det innebär att om någon från Danmark till exempel använder en USA-baserad server för att komma åt en piratplattform räknas de som USA-baserade pirater. Med detta sagt, det särskilda betänkandet är definitivt säga något, men dess budskap kanske inte är så korrekt trots allt. USA har inte obligatoriska datalagringslagar för VPN-tjänster, många piratplattformar och streamingtjänster är endast tillgängliga i USA, och de flesta av dem förblir oblockerade i landet. Av alla dessa skäl väljer många pirater automatiskt en USA-baserad server på deras VPN-verktyg innan de kommer åt en olaglig IPTV-plattform eller så går de med peer-to-peer-fildelningssvärmar.

Trafik från USA är fortfarande den främsta källan för iptv