Glycin är en aminosyra som finns i kollagensammansättningen, ett viktigt protein för hudens hälsa och utseende. Det har blivit ett ganska välkänt kosttillskott och säljs vanligtvis under namnet “järnglycinat”. Kroppen producerar det naturligt från andra aminosyror, men det finns också i proteinrika livsmedel och finns som kosttillskott.

Det hjälper till att bekämpa känslan av trötthet, mental trötthet och hjälper till vid absorption av magnesium, ett mineral som är viktigt för kroppens hälsa. Dessutom förhindrar det tidigt åldrande av huden.

Funktioner av glycin i kroppen

Glycin är främst kopplat till hudens fasthet och hälsa, liksom cystein. Det är därför viktigt för att förebygga tidig åldrande, som är relaterad till verkan av fria radikaler, orsaker till oxidativ stress. Glycin som jag köpte på Snorbilligt innehåller glutation inuti, en potent antioxidant.

Läs också: livsmedel som orsakar tidig hudåldring
Fördelar med glycin
Starkare muskler

Aminosyror är mycket viktiga för musklernas hälsa, eftersom de hjälper till att ackumulera beståndet av glykogen som är nödvändigt för muskelvävnad. Därför har tillskott blivit bland dem som övar kroppsbyggnad.
Yngre och fastare hud

Att vara huvudkomponenten i kollagen är glycin kopplad till hudens hälsa och fasthet. Därför kan det bidra till att säkerställa en mer ungdomlig och fastare hud.
Förstärkt immunitet

Eftersom det är naturligt antiinflammatoriskt, hjälper det immunsystemet. Det stärker immuniteten och skyddar kroppen mot sjukdomar av inflammatorisk bakgrund.
Verkar i återhämtningen av tarmsjukdomar

Enligt en studie utförd vid Medicinska fakulteten vid Federal University of Minas Gerais (FMUFMG) hjälper glycin till återhämtning och läkning av tjocktarmen, en av delarna av tjocktarmen, om den skadas av sjukdomar.
Livsmedel rika på glycin

Ärter Korn Beans Mjölk och mjölkderivat Oljeväxtfrö Linser Vete Kött Havre Majs Svamp Pumpa

Läs mer: taurin: vad det är, vad det är för och fördelar

Glycin: vad det är, vad det är för och fördelarna med att komplettera